İmplant Fiyatları 2021 | Zirkonyum Diş Fiyatları 2021 Ankara İstanbul
Tıkla Ara!
İmplant ve Estetik Diş Hekimliği

Oral Diagnoz ve Radyoloji

Oral Diagnoz ve RadyolojiOral Diagnoz;

Hastanın ağız bölgesine ait röntgenlerin ve detaylı bir ağız içi muayenenin yapılmasını takiben yapılan teşhis koyma işlemidir. Bu aşamada ilk amaç, hastanın öncelikli şikayetinin kaynağının tespit edilmesidir. Bunun yanında hastanın mevcut durumu bir bütün olarak ele alınmalı ve de bu sayede sadece mevcut olan değil, ileride sorun yaratması muhtemel olan potansiyel sorunlu bölgelerde belirlenmelidir. Bu sayede sorunların erken teşhisi ve uygulanacak koruyucu önleyici tedaviler, ileride oluşacak daha büyük sorunları önleyerek tedaviyi daha kolay hale getirecektir. (Bakınız, Koruyucu Diş Hekimliği)

 

Radyoloji;

Ağız içi görüntüleme sistemleri ile özellikle sert dokulara sahip olan çene kemiği ve diş rahatsızlıklarının teşhis ve tedavilerini kolaylaştırmaktadır.

 

Panaromik Radyografiler;

Ağızdaki mevcut dişlerin tamamını,gömük dişleri,dişleri çevreleyen kemik dokusunu,çene kemiğinin tamamını,ağız bölgesindeki fizyolojik ve patolojik boşlukları, eklemleri tek seferde ve aynı görüntü içerisinde incelemeye olanak sağlayan bir görüntüleme tekniğidir. Özellikle kontrol amaçlı genel ağız muayenesinde, gömük diş çekimi, rezeksiyon, ufak kistler veya az sayıda implant uygulanması gibi basit cerrahi işlemlerde kullanılır. Tüm dişlerin tek seferde görüntülenmesini, seri periapikal çekimlere oranla hastanın daha az radyasyona maruz kalmasını sağlarken , hekime de genel bir değerlendirme yapabilme şansı tanır. (Bakınız, Panoramik Diş Röntgeni Nedir?)

 

Periapikal Radyografiler;

Panaromik radyografilerde tespit edilen şüpheli durumlar hakkında daha detaylı görüntü alınması amacıyla kullanılan, sadece birbirine komşu birkaç dişin ve bu dişleri çevreleyen kemik dokusunun görüntülenebildiği bir ağız içi görüntüleme tekniğidir.

 

Dijital Radyografiler (RVG);

Geçmiş yıllarda kullanılan negatifli radyoloji teknikleri, gerek banyo aşamasındaki zaman kaybı, gerekse kullanılan banyo solüsyonunun içerisindeki kimyasallar ve röntgen filminin içerdiği kurşunun çevreye zarar vermesi gibi bir çok dezavantaj içermekteydi. Ayrıca bu teknikte filmler kolaylıkla zarar görmekteydi.

Günümüzde gerek panaromik, gerekse periapikal röntgen filmlerinin yerini dijital sensörler almıştır.

Bu sayede çekilen görüntüler anında bilgisayar ekranında görülebilmekte iken, aynı zamanda bu görüntüler üzerinde istenen renk ayarları,büyültme-küçültme işlemleri ve ölçümler yapılabilmektedir. Bu teknikte hastanın maruz kaldığı radyasyon oranı da ciddi ölçüde azalmıştır.

Bilgisayarlı Tomografi (BT, CT), Diğer görüntüleme teknikleriyle tespit edilemeyen ağız içi ve dışındaki rahatsızlıklar üç boyutlu olarak görüntülenir. Ağız tümörleri,kistleri ve çok sayıda implant uygulaması yapılacak hastalarda kullanılan bu teknik ile ağızda enine kesitler alınır. Bu sayede dişlerin çevre dokularla ile olan bağlantıları da 3 düzlemde incelenmektedir.