İmplant Fiyatları 2021 | Zirkonyum Diş Fiyatları 2021 Ankara İstanbul
Tıkla Ara!
İmplant ve Estetik Diş Hekimliği

Kemik Eksikliği Durumunda İmplant Tedavisi

Diş Hekimi Dr.Dt. Mehmet Derici Kemik Yetersizliklerinde Kullanılan İmplant Tedavi Yöntemlerini Anlattı;

Dental Greft

Kemik greftleme operasyonu dişeti hastalığına,yaralanmalara,diş çekimine bağlı olarak meydana gelen kemik kaybı meydana gelen bölgelerdeki defektleri düzeltme işlemidir. Kemik greftinde kullanılacak olan materyaller yapay olabileceği gibi çene bölgesinde, iliak kemikten…vb alınabilen otojen kemik greftide olabilir. Sinüs bölgelerine konulan kemik greftleri üst çenede arka bölgelerdeki kemik seviyesini artırmaktadır. Bu kemik gretlerini korumak için membrane dediğimiz bir material uygulanmaktadır. Bu material yumuşak dokunun greftlenen bölgeye ulaşmasını önleyerek konulan greft parçalarının kemikleşmesini kolaylaştırmaktadır. Zamanla bu membran dişeti sıvısıyla erimektedir. Bu yapılan işleme yönlendirilmiş doku rejenerasyonu işlemi denilmektedir.

Kemik aşılamanın pek çok faydası vardır. Kaybedilmiş kemiğin yerine geçer, kemik kaybında oluşan cepleri doldurur ve yeni kemik ve yumuşak dokunun büyümesini teşvik eder.

 

Sinüs Lifting

Sinüs lifting yöntemiyle üst çene arka bölgelerdeki kemikte yeni hacimler yaratılarak uygulanan bir yöntemdir. Uzun süreli diş kayıplarında üst çene arka bölgelerde bulunan sinüs tabanının kemik kaybıyla beraber sarkmış olması durumunda sinüs tabanının kaldırılması ve gerekirse kemik tozları ile yeniden düzenlenmesi işlemidir.

 

Piezo Cerrahi

Piezoelektrik cerrahi: piezoseramiklerin elektrik voltajı altında titreşim üretmesi prensibi ile çalışarak ses hızı üzerinde (ultrasonik) titreşimler yaratıp diş ve kemik gibi sert dokuları kolaylıkla kesebilen piezoelektrik cerrahi cihazları, dokuda klasik döner aletler ile yapılan travmaya nispetle çok az hasar oluşturdukları için ameliyat sonrası dönemde iyileşme çok daha hızlı seyretmekte, ağrı ve ödem kontrolüne büyük katkılar sağlamaktadır. Özellikle kemik darlığı nedeniyle implant uygulaması yapılamayan bölgelerde, kemiği enine iki yaprakçık şeklinde ayırıp yaş ağaç kırığı oluşturarak implantı ara bölgeye yerleştirmeye imkân tanıyan özel bir cerrahi alettir.

 

Magnetic Mallet

Daha çok üst çenede kullanımı olan özel bir cihazdır. Bu özel cihaz sayesinde osteoporoz (kemik erimesi) olan hastalarda mevcut kemiği hiç kaybetmeden sıkıştırarak implant yuvası açmaya yarayan böylece osteoporozlu vakalarda implant uygulamasına imkân veren özel bir cihazdır.

Yetersiz kemik bulunan bölgelerde implant uygulaması; piezo cerrahi, magnetic mallet ve sinüs lifting aracılığı ile yapılmaktadır.

(Ayrıca Bakınız, İmplant Tedavisi)