İmplant Fiyatları 2021 | Zirkonyum Diş Fiyatları 2021 Ankara İstanbul
Tıkla Ara!
İmplant ve Estetik Diş Hekimliği

Sağlıklı Dişler İçin Kalsiyum

Eskişehir Sağlık Müdürü Doç. Dr. Alaattin Ünsal, gebeliğin 6. haftasından itibaren bebeğin süt dişleri gelişmeye başladığı için anne adayının özellikle bu dönemde kalsiyum ve vitamin açısından zengin gıdalar tüketmesi gerektiğini söyledi.

Doç. Dr. Alaattin, dişlerin ağız içindeki yerlerine yerleşmelerinden sonra özellikle ara öğünlerde, şekerli ve yapışkan gıdaların çok fazla tüketilmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Doç. Dr. Ünsal, düzenlediği basın toplantısında, gebelik sırasında annenin beslenmesinin bebeğin sağlıklı dişlere sahip olmasında önemli rol oynadığını belirterek, bebekler için ilk 6 ayda kalsiyum, vitamin ve diğer mineraller açısından en zengin besin kaynağının anne sütü olduğunu kaydetti. (Bakınız, Bebeklerde Ağız Bakımı)

Bebeklerin dünyaya geldikten sonra süt ve sürekli dişlerinin gelişiminin devam ettiğini ifade eden Ünsal, şöyle konuştu: “Emilim ve bebeğe uygunluk bakımından anne sütü, inek sütü ve hazır gıdalara oranla çok daha üstündür. Bebek ilk 6 ayında sadece anne sütü ile 6 aydan sonra ise uygun ek gıdalarla, 2 yaşına kadar yine anne sütüyle beslenmelidir. Gebeliğin 6. haftasından itibaren bebeğin süt dişleri gelişmeye başladığı için anne adayı özellikle bu dönemde kalsiyum ve vitamin açısından zengin gıdalar tüketmelidir.” (Bakınız, Süt Dişleri)

Ünsal, dişlerin ağız içindeki yerlerine yerleşmelerinden sonra öğün aralarında yapılan beslenme sırasında seçilen gıdaların türünün önemine dikkati çekerek, özellikle ara öğünlerde şekerli ve yapışkan gıdaların çok fazla tüketilmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.