İmplant Fiyatları 2021 | Zirkonyum Diş Fiyatları 2021 Ankara İstanbul
Tıkla Ara!
İmplant ve Estetik Diş Hekimliği

Diş Etlerine de Botoks Yapılabilecek

Sadece dişlerinizin değil, diş etinizin de nasıl göründüğü önemli. Estetikte birçok alanda uygulanan botoks, pembe estetikle, güzel bir gülüşün önemli unsurlarından olan diş etlerinin güzel görünmesi konusunda da harikalar oluşturuyor. Sadece dişlerinizin değil, diş etinizin de nasıl göründüğü önemli. Estetikte birçok alanda uygulanan botoks, pembe estetikle, güzel bir gülüşün önemli unsurlarından olan diş etlerinin güzel görünmesi konusunda da harikalar oluşturuyor.

Diş Hekimi Protez Uzmanı Dr. Çağdaş Kışlaoğlu, diş etlerine botoks ile uygulanan pembe estetik hakkında merak edilenler hakkında bilgi verdi. "Diş etlerinin sağlığı, rengi ve seviyesi diş estetiğini tamamlar" diyen Dr. Kışlaoğlu, göze hoş gelen, uyumlu ve temiz bir gülüş sağlamanın ilk adımının diş ve diş eti uyumunu sağlamak olduğuna vurgu yaptı.

 

Ağrısız Pembe Estetik

Diş Hekimi Protez Uzmanı Dr. Çağdaş Kışlaoğlu, pembe estetik adını verdiğimiz bölgede en çok karşılaştığımız sorunun, gereğinden fazla görünen diş etleri ya da asimetrik diş eti seviyeleri olduğunu söyledi. Dr. Kışlaoğlu şöyle devam etti: "Elbette bu durumu düzeltmeden estetik diş hekimliği uygulamasından bahsetmek imkânsızdır. (Bakınız, Diş Eti Estetiği-Gingivoplasti)

Estetik diş hekimliği uygulamalarından olan ve "Gingivoplasti" adı verilen küçük bir operasyon ile bu tip fazla görünen ya da asimetrik seviyedeki dişetlerini düzeltmek mümkündür. Hastaya yapılacak lokal anestezi ile hasta hiçbir şey hissetmeden lazerle fazlalık olan bölge çıkarılıyor. Eğer gerekiyorsa ardından uygulanacak Laminate Porselen ya da metal desteksiz Zirkonyum porselenler ile de beklentilerin ötesinde estetik sonuçlar elde edilebilmektedir." (Bakınız, Zirkonyum Diş Kaplama)

 
İki Noktaya Botoks

Botoks uygulaması nasıl kullanılıyor? "Yapılan cerrahi uygulamaya rağmen gülümseme sırasında diş etleri görünüyorsa burun deliğinin altındaki iki noktaya botoks uygulaması yapılabilir. Böylece ifade değişikliği olmaksızın üst dudak bir miktar düşer ve diş etleri görünmez. Burada önemli olan, yüz kaslarını çok iyi bilmek ve doğru noktalara uygulama yapmak.

Diş eti çekilmeleri hangi sebeplerle oluyor ve nasıl tedavi ediliyor? (Bakınız, Diş Eti Çekilmeleri) "Dişler düzgün temizlenmediğinde, üzerlerinde ve aralarında biriken yiyecek artıkları bakteri üretir. Bakteri plağı denilen bu püremsi birikintiler, diş çürüklerinin ve diş eti iltihaplarının baş sorumlusu olup, zamanla tükürüğün çökelmesi sonucu diş taşlarını oluşturur. Bakteri plağının içinde üreyen mikroorganizmalar şekerli gıdaları parçalayıp asit üretir. Diş eti çekilmeleri, diş çürükleri oluşur. (Bakınız, Diş Çürükleri) Sağlıklı diş eti açık pembe renkte, dişe ve kemiğe sıkıca yapışmış olup, portakal kabuğuna benzer parlak ama pütürlü bir görünümü olur."