İmplant Fiyatları 2021 | Zirkonyum Diş Fiyatları 2021 Ankara İstanbul
Tıkla Ara!
İmplant ve Estetik Diş Hekimliği

Diş Çürükleri Azaltılabilir

Diş Çürüğü Temizleme Evde, Diş Çürüklerini Önleme

Edirne Kırklareli Diş Hekimleri Odası Başkanı Ayten Eren, artık diş çürükleri ve diş eti hastalıklarını, koruyucu uygulamalarla yüzde 70’lere varan oranlarda azaltmanın mümkün olduğunu söyledi.

6-12 yaş grubu çocuklara uygulanan ve azı dişlerindeki “fissür” denilen çukurcukların örtülmesiyle, çürüklerle mücadelede başarı sağlandığını bildiren Ayten Eren, “Çürüklerin yüzde 88’inin bu bölgede oluşması nedeniyle, azı dişlerinin çiğneme yüzeylerinin örtülerek korunmasında yarar vardır” dedi.

Edirne Kırklareli Diş Hekimleri Odası Başkanı Ayten Eren, 17-22 Ekim arasında kutlanacak Diş Hekimliği Haftası dolayısıyla, koruyucu önlemlerle çürüklerle mücadele edilebileceğini belirtti. (Bakınız, Diş Çürükleri) Son 30 yıldır yaygın olarak uygulanan koruyucu diş hekimliği uygulamaları nedeniyle, dünyadaki gelişmiş ülkelerde diş çürüğü ve diş eti hastalıklarının iyice azalmasına karşın, yanlış sağlık politikalar nedeniyle ülkede hala yüksek oranda olduğunu belirten Eren, şunları kaydetti: “Günümüzde artık diş çürükleri ve diş eti hastalıklarını koruyucu uygulamalarla yüzde 70’lere varan oranlarda azaltmak mümkündür. (Bakınız, Diş Eti Hastalıkları) Zira her iki hastalığın da nedenleri hakkında bilgimiz bulunmaktadır. Çağdaş diş hekimliği bu nedenleri ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalar içindedir. Floroid kullanımı, fissür örtücüler, tükürüğün çürük yapıcı özelliğinin iyileştirmesi gibi koruyucu yöntemlerle çürükler azaltılabilir.”

 

Fissür Örtücüler

 6-12 yaş grubu çocuklara uygulanan ve azı dişlerindeki “fissür” denilen çukurcukların örtülmesiyle, çürüklerle mücadelede başarı sağlandığını bildiren Eren, “Çürüklerin yüzde 88’inin bu bölgede oluşması nedeniyle, azı dişlerinin çiğneme yüzeylerinin örtülerek korunmasında yarar vardır” dedi. (Bakınız, Fissür Örtücüler)