İmplant Fiyatları 2021 | Zirkonyum Diş Fiyatları 2021 Ankara İstanbul
Tıkla Ara!
İmplant ve Estetik Diş Hekimliği

Süt Dişleri Analiziyle Astım Riski Belirlenecek

Çocuklarda Süt Dişi Dökülmesi, Süt Dişleri, Süt Dişi Çürükleri,

İngiliz araştırmacıların bulduğu süt dişleri analizi yöntemiyle, çocuklardaki solunum yolu hastalıkları riskinin hesaplanacağı bildirildi.

Astım olan çocukların süt dişlerindeki demir konsantrasyonunun, diğerlerine göre belirgin bir şekilde düşük olduğunu belirleyen araştırmacılar, diş analiziyle başka hastalıkların nedenlerinin de bulunabileceğini söyledi.

Londra’daki King’s College’de görevli bilim adamı Seif Shaheen başkanlığındaki ekip, süt dişlerindeki selenyum ve demir konsantrasyonu yüksek olan çocukların daha ender astım hastası olduğunu kaydettiler. Shaheen, süt dişlerinin doğumdan önce oluştuğunu belirterek, bebeğin, anne karnında yeterli miktarlarda mineral alıp almadığının, bu dişlerin analiz edilmesiyle tespit edilebildiğini kaydetti. (Bakınız, Süt Dişlerinin Önemi)

Araştırmada, yarısı astım, diğer yarısı sağlıklı 500 çocuğun kesici süt dişleri analiz edildi. Araştırma sonucunda, selenyum konsantrasyonu düştükçe, erken yaşlarda nefes alıp verirken ıslık gibi seslerin çıkması ve hızlı soluma gibi belirtilerin görülme sıklığının arttığı ortaya çıktı. Astım olan çocukların süt dişlerindeki demir konsantrasyonunun, diğerlerine göre belirgin bir şekilde düşük olduğu belirlendi. Shaheen, diş analiziyle başka hastalıkların nedenlerinin de bulunabileceğini belirterek, birçok kronik hastalığın temelinin anne karnında atıldığını söyledi.


kaynak: ntvmsnbc.com